Teffmeel Wit (Biologische)
Biologische witte teffmeel. Vrij van extra toevoegingen en lekker voor het maken van brood en baksels.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.4 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Biologische witte teffmeel
Teff behoort tot één van de kleinste graankorrels ter wereld. Van oorsprong komt teff uit Ethiopie, maar ook in Nederland wordt het steeds populairder. Het is een volkoren meelsoort dat volledig bestaat uit gemalen teffgraantjes. Onze witte teffmeel is 100% biologisch en vrij van extra toevoegingen.
Teffmeel en glutenintelorentie
Teffmeel is een uitstekend meelsoort voor mensen met glutenintolerantie. Dit komt mede omdat teff geen schadelijke glutenfractie bevat. Naast dat teffmeel geschikt is voor mensen met een gluten allergie kent het nog andere gezonde voordelen. Zo is teff rijk aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat het ook langzame koolhydraten waardoor teffmeel gebruikt kan worden bij een koolhydraatarm dieet.
Witte teffmeel gebruiken
Witte teffmeel heeft een bijzonder zachte smaak met tonen van kastanjes. Witte teffmeel kan gebruikt worden als vervanger voor gewone meel. Gebruik het bijvoorbeeld voor het bakken van brood, pannenkoeken of gebak. Gewone meel kan volledig vervangen worden, maar je kan er ook voor kiezen om 25% van de gewone meel te vervangen voor witte teffmeel. Baksels krijgen hierdoor extra veel smaak.
Teff* (*van Biologische teelt)
- perfecte starter voor desemDit meel is een perfecte starter voor glutenvrij desembrood. Ik krijg na 5 dagen al een heerlijk actieve starter. De smaak is goed in combinatie met andere meelsoorten. Om puur te gebruiken, heb ik liever het bruine meel. Daar zit nog iets meer smaak in.
- Een mooie ontdekkingHet heeft een verbazende geur van hazelnoot, wat een mooi verassing was.
Ik heb gebruikt om pannenkoeken te bakken; een keer alleen en een ander met boekweitzaden (24u geweekt, uitgespoeld, gemixt tot het een deeg wordt). De twee waren lekker met iets zoet of zout. Maar persoonlijk heb ik het liever gemengd met de boekweit. - Tevreden. Handig verpakt.Ik gebruik dit als toevoeging in brood. Handige verpakking.
- ziet er goed uitnog niet uitgeprobeerd, gekocht om brood uit te proberen als glutenvrij
- Lekker en gezondLekkere, gezonde glutenvrije meelsoort waar tal van mogelijkheden mee zijn