Abrikozen (Biologische)
Zachte zongedroogde abrikozen biologische en raw zijn voller van smaak omdat ze ongezwaveld zijn. Heerlijke snack of door de muesli of yoghurt.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.4 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Puur biologisch gedroogde abrikozen
Deze abrikozen zijn 100% biologisch geteeld, ongezwaveld en volledig vrij van extra toevoegingen. Puur natuur dus en heerlijk zacht en zoet.
Profiteer van onze bulkverpakking van 1 kilo!
Dat de abrikozen onbehandeld zijn zie je in eerste instantie aan de bruine kleur. Gedroogde abrikozen worden vaak gezwaveld om de vruchten te ontdoen van beestjes en er voor te zorgen dat ze langer houdbaar zijn. De gezwavelde abrikozen hebben door dit proces een heldere oranje kleur. De natuurlijke kleur is echter de bruin zwarte kleur welke ontstaat doordat ze langer zijn gedroogd. De ongezwavelde abrikozen zijn iets minder lang houdbaar dan hun tegenhanger, maar aangezien ze vele malen lekkerder zijn, waarschijnlijk toch sneller op!
Gedroogde abrikozen gezond
Het zwavelen van abrikozen gebeurd door de abrikozen te behandelen met zwaveldampen. In kleine concentraties is dit niet schadelijk, maar zwavel blijft natuurlijk een gifstof. Zet je daarom even over de kleur heen en ontdek dat de ongezwavelde en biologische abrikozen veel lekkerder zijn.
Abrikozen zitten vol met vezels en worden daarom vaak aanbevolen voor de ondersteuning van een gezonde darmwerking en stoelgang. Daarnaast bevatten abrikozen vitamine A, C en E. Allen hebben een antioxidante werking en helpen het lichaam vrij te houden van vrije radicalen en zorgen ervoor dat afvalstoffen afgevoerd worden. Abrikozen zijn ook rijk aan ijzer en kalium. Zo helpen ze tegen vermoeidheid door ijzertekort en helpt kalium om de bloeddruk te verlagen en stabiel te houden.
Gedroogde abrikozen recepten
Gedroogde abrikozen zijn een heerlijke toevoeging aan een yoghurt of muesli ontbijt, door het avond eten of in gebak. Het zijn ook heerlijke tussendoor fruitsnoepjes die je snel een verzadigd gevoel geven, omdat ze rijk aan vezels zijn. Wanneer je de abrikozen wat langer bewaard kunnen ze nog wat verder uitdrogen. Laat ze in dat geval even een poosje weken in water en je zult merken dat ze weer heerlijk sappig en zacht zijn.
abrikozen* (*van biologische teelt).
- Maar 1 minpuntIk vindt deze abrikozen super lekker, zeker de zachte en zoete. Af en toe zitten er paar abrikozen bij die redelijk droog en hard zijn. Maar verder is de smaak erg goed!
- Zachte lekkere abrikozenGezond en biologisch. Zonder kleurstoffen maar heel lekker van smaak.
- Lekker tussendoortjeLekker en gezond tussendoortje voor mijn zoontje, geen toegevoegde suikers.
- Zonder sulfietSulfietloze abrikozen behouden hun voedingswaarde veel beter - superkwaliteit voor scherpe prijs
- Lekkere abrikozenOp het 1e zicht zien ze er een beetje vreemd uit van kleur maar dit zijn heerlijke gezonde abrikozen. Lekker gezond tussendoortje.