Gratis levering in BE v.a €40,-
Vóór 16:00 uur besteld, binnen 48 uur verzonden

Uitmuntende service & kwaliteit
100% tevredenheidsgarantie

De beste kwaliteit voor de scherpste prijs
Dagverse producten met zorg verpakt

Pure chocolade

Pure chocolade

Pure chocolade staat bekend als een van de gezondere varianten binnen de cacao en chocolade producten. Deze plek wordt gedeeld met rauwe cacao en chocolade producten. Wat hebben deze twee met elkaar gemeen? Beide producten hebben een hoog cacaogehalte dat afkomstig is van de cacaoboon. Deze boon is rijk aan antioxidanten in de vorm van flavanoïden en gezonde mineralen als magnesium, resvervatrol, tryptofaan & anandamide en heeft een bittere smaak.

Volgens de Warenwet mag een product ‘pure chocolade’ worden genoemd als het voor ten minste 54% uit cacao bestaat. In de regel geldt hoe hoger de cacaogehalte is, des te gezonder het is.

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
22 items
Chocolade Rocks Puur
Chocolade Rocks Puur De Notenshop
Waardering:
99%

Vanaf 5,50

Pindarotsjes Puur
Pindarotsjes Puur De Notenshop
Waardering:
93%

Vanaf 3,95

Cookie Caramel Rotsjes PUUR
Cookie Caramel Rotsjes PUUR De Notenshop
Waardering:
99%

Vanaf 3,95

Mokka Boontjes Puur
Mokka Boontjes Puur De Notenshop
Waardering:
92%

Vanaf 4,50

Chocolade Hazelnoten Puur
Chocolade Hazelnoten Puur De Notenshop
Waardering:
87%

Vanaf 3,95

Chocolade Pinda's Puur
Chocolade Pinda's Puur De Notenshop
Waardering:
93%

Vanaf 3,25

Bio
La Vida Vegan Pure Chocoladepasta
Pure Chocoladepasta (270 gram) La Vida Vegan
Waardering:
100%
2,99
Chocolade Amandelen Puur/Zeezout
Chocolade Amandelen Puur/Zeezout De Notenshop
Waardering:
89%

Vanaf 4,95

Bio
Lovechock Extreme dark 99%
Lovechock Extreme dark 99% Lovechock
Waardering:
79%
3,99
Ambachtelijke Pindarotsjes Puur
Ambachtelijke Pindarotsjes Puur De Notenshop
Waardering:
87%

Vanaf 5,50

Niet op voorraad
Pure chocolade reep
Chocoladereep Puur De Notenshop
1,75
Bio
LoveChock Extra Puur 94%
LoveChock Extra Puur 94% Lovechock
Waardering:
93%
2,59
Chocoladedruppels puur 60%
Chocolade Druppels Puur 60% De Notenshop

Vanaf 8,95

Rijstballen met pure chocolade en zilveren kleur
Chocolade Rijstballen Puur Zilver De Notenshop

Vanaf 2,75

Tony's Chocolonely Pure Chocolade 70%
Tony's Chocolonely Pure Chocolade 70% Tonys Chocolonely
Waardering:
93%
3,19
Chocolade Hazelnoot Breekplaat Puur
Chocolade Hazelnoot Breekplaat Puur De Notenshop
Waardering:
100%
7,95
Tony's Chocolonely Pure Chocolade 70%
Tony's Chocolonely Pure Chocolade 70% Tonys Chocolonely
Waardering:
88%
1,40
Chocolade Reep MELK Hazelnoot
Chocoladereep Puur Hazelnoot De Notenshop
1,95
Bio
Chocolat Stella pure chocoladereep 72%
Chocolat Stella Pure Chocolade 72% (70 gram) Chocolat Stella
Waardering:
100%
3,09
Bio
Choco Reep Puur Bio
Choco Reep Puur Bio Raw Organic Food
Waardering:
80%
2,80
Bio
Chocolat Stella Pure Chocolade 85% (70 gram)
Chocolat Stella Pure Chocolade 85% (70 gram) Chocolat Stella
2,89
Bio
Chocolat Stella Pure Chocolade 100%
Chocolat Stella Pure Chocolade 100% (70 gram) Chocolat Stella
2,89
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
22 items
Lees meer Toon minder

Productie van pure chocolade

Pure chocolade van de Notenshop bevat tussen de 70% en 85%  cacao. Door het hoge gehalte onbewerkte cacao en de bijbehorende vitamines en mineralen biedt het veel voordelen voor je lichaam en algemene gezondheid. Maar hoe wordt pure chocolade nou eigelijk gemaakt? Als eerste heb je cacaobonen nodig uit de cacaovrucht. De cacaobonen worden geplukt en bedekt met bananenbladeren en in de zon gelegd. Door de hitte gaan de bonen gisten. De bonen worden nu donkerbruin en krijgen een welbekende cacaosmaak die kenmerkend is voor pure chocolade.

Om er  pure chocola van te maken wordt de schil verwijderd en worden de bonen gemalen en geroosterd. Wat er dan overblijft noem je de cacaomassa. Een deel van de cacaomassa wordt vervolgens geperst, zodat er cacaoboter ontstaat. De cacaoboter wordt daarna toegevoegd aan het andere deel van de cacaomassa. Belangrijk verschil met melkchocolade is dat er bij pure chocolade geen melkpoeder wordt toegevoegd. Nu rest alleen nog het chocolade mengsel in een vorm te gieten en het af te laten koelen en voilà, je hebt pure chocolade!

Dosering pure chocolade

Ook voor pure chocolade geldt dat je met mate moet genieten. Wat betekent dit concreet? Ongeveer 10 gram per dag, dat zijn ongeveer 2 kleine blokjes pure chocolade. Meer kan altijd natuurlijk, maar dan draagt het niet meer bij aan je gezondheid. Je kunt hiervoor het beste pure chocolade eten met een cacaogehalte van minimaal 70%, zoals onze pure Tony’s Chocolonely chocoladereep. In het begin is de bittere smaak van pure chocolade even wennen, maar met maar met wat oefenen kunt het opbouwen naar een hoger gehalte.