Gratis verzending
Vanaf €40,-

Snelle levering
Vóór 16:00 uur besteld, overmorgen in huis

Alles dagvers & op voorraad
Dagverse producten met zorg verpakt

Pure chocolade

Pure chocolade

Pure chocolade staat bekend als een van de gezondere varianten binnen de cacao en chocolade producten. Deze plek wordt gedeeld met rauwe cacao en chocolade producten. Wat hebben deze twee met elkaar gemeen? Beide producten hebben een hoog cacaogehalte dat afkomstig is van de cacaoboon. Deze boon is rijk aan antioxidanten in de vorm van flavanoïden en gezonde mineralen als magnesium, resvervatrol, tryptofaan & anandamide en heeft een bittere smaak.

Volgens de Warenwet mag een product ‘pure chocolade’ worden genoemd als het voor ten minste 54% uit cacao bestaat. In de regel geldt hoe hoger de cacaogehalte is, des te gezonder het is.

Filter

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Bio
    Choco Reep Puur Bio
    Choco Reep Puur Bio Raw Organic Food
    Waardering:
    80%
    2 Reviews
    2,75
  2. Tony's Chocolonely Pure Chocolade 70%
    Tony's Chocolonely Pure Chocolade 70% Tonys Chocolonely
    Waardering:
    90%
    6 Reviews
    3,05 Vanaf 2,75
  3. Bio
    Lovechock Extreme dark 99%
    Lovechock Extreme dark 99% Lovechock
    Waardering:
    0%
    0 Reviews
    3,99
    Niet op voorraad
  4. Crispearls Puur
    Crispearls Puur De Notenshop
    Waardering:
    0%
    0 Reviews

    Vanaf 6,95

  5. Bio
    Pure Chocolade 85% (100 gram)
    Pure Chocolade 85% (100 gram) Green and Black
    Waardering:
    97%
    30 Reviews
    2,59
  6. Chocolade Callets Sensation Puur
    Chocolade Callets Sensation Puur De Notenshop
    Waardering:
    0%
    0 Reviews

    Vanaf 7,95

    Niet op voorraad
  7. Pindarotsjes Puur
    Pindarotsjes Puur De Notenshop
    Waardering:
    92%
    20 Reviews

    Vanaf 2,25

  8. Tony's Chocolonely Pure Chocolade 70%
    Tony's Chocolonely Pure Chocolade 70% Tonys Chocolonely
    Waardering:
    85%
    4 Reviews
    1,32 Vanaf 0,99
  9. Bio
    Hagelslag Puur Bio (250 gr)
    Hagelslag Puur Bio (250 gr) Bio Nature
    Waardering:
    73%
    3 Reviews
    3,69
  10. Bio
    LoveChock Extra Puur 94%
    LoveChock Extra Puur 94% Lovechock
    Waardering:
    100%
    1 Review
    2,99
  11. Mokka Boontjes Puur
    Mokka Boontjes Puur De Notenshop
    Waardering:
    95%
    4 Reviews

    Vanaf 3,50

  12. Chocolade Rocks Puur
    Chocolade Rocks Puur De Notenshop
    Waardering:
    0%
    0 Reviews

    Vanaf 5,25

  13. Bio
    Pure Chocolade 70% (100 gram)
    Pure Chocolade 70% (100 gram) Green and Black
    Waardering:
    97%
    7 Reviews
    2,59
  14. Chocolade Pinda's Puur
    Chocolade Pinda's Puur De Notenshop
    Waardering:
    94%
    16 Reviews

    Vanaf 2,25

  15. Pure Chocolade Macadamia's
    Pure Chocolade Macadamia's De Notenshop
    Waardering:
    90%
    2 Reviews

    Vanaf 3,95

    Niet op voorraad
  16. Bio
    Chocolade Inca Bessen (Biologische)
    Chocolade Inca Bessen (Biologische) De Notenshop
    Waardering:
    90%
    2 Reviews

    Vanaf 4,95

    Niet op voorraad
Filter

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Productie van pure chocolade

Pure chocolade van de Notenshop bevat tussen de 70% en 85%  cacao. Door het hoge gehalte onbewerkte cacao en de bijbehorende vitamines en mineralen biedt het veel voordelen voor je lichaam en algemene gezondheid. Maar hoe wordt pure chocolade nou eigelijk gemaakt? Als eerste heb je cacaobonen nodig uit de cacaovrucht. De cacaobonen worden geplukt en bedekt met bananenbladeren en in de zon gelegd. Door de hitte gaan de bonen gisten. De bonen worden nu donkerbruin en krijgen een welbekende cacaosmaak die kenmerkend is voor pure chocolade.

Om er  pure chocola van te maken wordt de schil verwijderd en worden de bonen gemalen en geroosterd. Wat er dan overblijft noem je de cacaomassa. Een deel van de cacaomassa wordt vervolgens geperst, zodat er cacaoboter ontstaat. De cacaoboter wordt daarna toegevoegd aan het andere deel van de cacaomassa. Belangrijk verschil met melkchocolade is dat er bij pure chocolade geen melkpoeder wordt toegevoegd. Nu rest alleen nog het chocolade mengsel in een vorm te gieten en het af te laten koelen en voilà, je hebt pure chocolade!

Dosering pure chocolade

Ook voor pure chocolade geldt dat je met mate moet genieten. Wat betekent dit concreet? Ongeveer 10 gram per dag, dat zijn ongeveer 2 kleine blokjes pure chocolade. Meer kan altijd natuurlijk, maar dan draagt het niet meer bij aan je gezondheid. Je kunt hiervoor het beste pure chocolade eten met een cacaogehalte van minimaal 70%, zoals onze pure Tony’s Chocolonely chocoladereep. In het begin is de bittere smaak van pure chocolade even wennen, maar met maar met wat oefenen kunt het opbouwen naar een hoger gehalte van 85% cacao zoals onze Green & Black’s pure chocoladereep.