Pinda's

Pinda's zijn tegenwoordig in vele varianten verkrijgbaar. Officieel behoren ze ook niet tot de notenfamilie, maar tot de peulvruchten familie. Pinda’s hebben wel net zoveel voedingswaardes als noten en zijn zelfs net zo gezond als noten.
Pinda’s bestelt u bij De Notenshop
Pinda’s met een heerlijk krokant laagje, lekker gekruid, rauw of gebrand. Slechts een kleine greep in de mogelijkheden die je hebt met pinda’s. Binnen ons assortiment vind je daarom ook een brede selectie aan pinda’s.
De meest gezonde pinda is de Israëlische doppinda. Deze pinda’s worden op bestelling gebrand en moeten nog gepeld worden. Doordat de pinda’s verder niet zijn bewerkt zitten deze nog boordevol onverzadigde vetzuren en eiwitten. Onverzadigde vetzuren kunnen helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.
Het is ook mogelijk om pinda’s te bestellen die geroosterd zijn in de oven. Bij deze techniek worden de pinda’s langzaam geroosterd, zonder extra toevoegingen vetten en oliën. De pinda’s krijgen hierdoor een heerlijke knapperige bite.
Pinda’s voor bij de borrel
Bij iedere borrel wordt wel een schaaltje pinda’s op tafel neergezet. Het leukste is natuurlijk dat u hier een beetje in kunt variëren. Voor zowel de zoetekauw als de mensen die van pittigere pinda’s houden kunnen bij ons hun slag slaan:
- Honey & salt roasted peanuts. De perfecte combinatie tussen zoet en zout. Pinda’s met een heerlijke zoete laagje honing met een snufje zout.
- Borrelnoten Shanghai. Heerlijke pinda’s omhult met een krokant laagje. Laat u verassen door de lichte knoflook smaak van deze heerlijke snack.
- Wasabi pinda’s. De naam zegt het eigenlijk al. Pinda’s bedekt met een laagje wasabi. De hete wasabi is de perfecte toevoeging aan de zoete pinda. Een heerlijke smaakcombinatie.
Pinda’s verwerken
Het is natuurlijk ook mogelijk om volledig onbewerkte pinda’s bij ons te bestellen. Rauwe pinda’s hebben wel een iets andere smaak dan gebrande pinda’s, maar kunnen prima zo gegeten worden.
Ongebrande pinda’s zijn een heerlijke toevoeging aan je zuivelontbijtje of een in een lekkere salade. Daarnaast is het ook mogelijk om van ongebrande pinda’s zelf pindakaas te maken. Zelf pinda’s branden hoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Ook kunt u dan zelf bepalen hoeveel zout u over de pinda’s strooit.