Amaranth
Amaranth
Amaranth behoort tot dezelfde familie als Quinoa. Heerlijk voor in pap, soep en salades.
Daarom. De Notenshop.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een
9.4 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Omschrijving
Amaranth
Amaranth ziet eruit als graankorrels en is afkomstig van een plant met lange rode pluimen. Het is een eeuwenoud gewas wat als voedsel gebruikt wordt. Het bevat veel eiwitten en is daardoor ontzettend voedzaam. Daarnaast is het rijk aan vitamine B, vitamine E en mineralen. Amaranth heeft een lichtzoete en nootachtige smaak.
Het bereiden van Amaranth
Amaranth kan perfect als vervanger van rijst gegeten worden. Gebruik het om er pap van te maken of voeg het als verdikkingsmiddel toe in soepen en sauzen. Echter kan Amaranth niet direct gegeten worden, maar zal eerst gekookt moeten worden. De kooktijd bedraagd 10-15 minuten.
Voedingswaardes
Energie in kJ
1509
Energie in KCal
358
Vetten
6,0 g/100 g
- Verzadigd
1,5 g/100 g
Eiwitten
13,6 g/100 g
Voedingsvezels
6,7 g/100 g
Koolhydraten
52,3 g/100 g
- Suikers
1,7 g/100 g
Zout
0,01 g/100g
Extra informatie
SKU
1305
Merk
De Notenshop
Land van herkomst
Bolivia, India, Peru
Allergenen
Kan sporen bevatten van glutenbevattende granen, pinda, soja, noten en sesamzaad.
Bewaardadvies
Koel, droog en donker bewaren
Biologisch geproduceerd
Niet biologisch
Ingrediënten
amaranth.
Klantbeoordelingen
4.4 / 5
Gemiddelde uit 41 reviews
-
een ideaal alternatief voor bloem om glutenvrij brood te bakken.Ik combineer het met andere glutenvrije meel-soorten om zo een lekker glutenvrij brood te bakken. Echt super lekker.
-
Goede prijs-kwaliteitNet als de meeste andere producten is deze relatief goedkoop.
-
Goed voor diversificatie van toppingsLeuk, eens iets anders om toe te voegen als topping bij sla of in een yoghurt.
-
glutenvrij broodProbeerde amaranth fijn te malen en er glutenvrij brood mee te bakken, samen met andere meelsoorten. Iets te ruw en minder ideaal.
-
NieuwNog een ontdekking. Ik voeg het toe aan het ontbijt voor een wat meer vullend gevoel of bvb wanneer je sport.