Basmati rijst (biologische)
Heerlijke basmati rijst met een nootachtige smaak en een bloemig aroma. Goed te gebruiken in Indiase gerechten.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.3 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Wat is basmati rijst?
Een rijstsoort origineel afkomstig uit Nepal, maar wordt ook veel geteeld en gegeten in India. Basmati betekent ‘geurig’ en heeft dan ook een bloemig aroma. Daarnaast heeft de rijst een nootachtige smaak en heeft het een langere korrel in tegenstelling tot andere rijstsoorten.
Biologische basmati rijst gebruiken
Je kan heel veel lekkere gerechten maken met basmati rijst. Het wordt vaak gebruikt in de Indiase keuken. Dus in een heerlijke curry komt de rijst goed tot zijn recht. Dit komt mede omdat de rijst goed stevig blijft. Gebruik de rijst ook eens in een pilav.
Bereidingswijze:
Inweektijd: 20 minuten.
Kooktijd: 20-25 minuten.
basmati rijst*. (*van biologische teelt).