
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een !
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Pofmais
Met deze popcorn maak je gemakkelijk zelf zoete of zoute popcorn! Superleuk om zelf te maken en nog leuker om zelf van te smullen. Met deze pofmais kan je eindeloos variëren, van popcorn met suiker tot popcorn met heerlijke karamelsaus. De bereidingswijze voor zoete popcorn (kristalsuiker) en zoute popcorn hebben wij voor je uitgeschreven:
Bereidingswijze zoete popcorn
- Giet een scheutje olie in de pan en zet deze op een hoog vuur.
- Mais poft op 200°C. Om te testen of de pan heet genoeg is, kun je al enkele maïskorrels in de pan gooien. Als die ronddraaien of meteen poffen, is de pan heet genoeg.
- Eén dun laagje mais om de bodem van de pan te bedekken is voldoende. De popcorn wordt namelijk 8 keer groter in volume.
- Strooi hier meteen een een theelepel kristalsuiker overheen (meer of minder kan, aanpassen naar wens)
- Zet meteen het deksel op de pan. Als je de eerste maiskorrels hoort poffen, zet je het vuur wat lager. Schud de pan regelmatig om te vermijden dat de maïs verbrandt.
- Kijk niet onder het deksel, maar laat de mais poffen tot het stil wordt. Zet dan het vuur volledig uit. Wacht nog twee minuutjes af tot de laatste korrels gepoft zijn.
Bereidingswijze zoute popcorn
- Giet een scheutje olie in de pan en zet deze op een hoog vuur.
- Mais poft op 200°C. Om te testen of de pan heet genoeg is, kun je al enkele maïskorrels in de pan gooien. Als die ronddraaien of meteen poffen, is de pan heet genoeg.
- Eén dun laagje mais om de bodem van de pan te bedekken is voldoende. De popcorn wordt namelijk 8 keer groter in volume.
- Zet meteen het deksel op de pan. Als je de eerste maiskorrels hoort poffen, zet je het vuur wat lager. Schud de pan regelmatig om te vermijden dat de maïs verbrandt.
- Kijk niet onder het deksel, maar laat de mais poffen tot het stil wordt. Zet dan het vuur volledig uit. Wacht nog twee minuutjes af tot de laatste korrels gepoft zijn.
- Haal de gepofte mais uit de pan en strooi hier direct zout overheen. Begin met een halve theelepel en voeg naar wens meer zout toe. Mix de popcorn en het zout goed door elkaar.
maïs
-
Popt naar behorenHeerlijk met BBQ-zout en boter
-
gezonde snackMet kippenkruiden zijn ze een gezonder en lekkerder snackje
-
Goede kwaliteitDe eekhoorns zijn er dol op, ik bestel opnieuw
-
Zeer goedPoft echt heel goed in een popcornmachine
-
Top!Héél goede pofmais, zijn allemaal gepoft, kwaliteit!









