
Cashewnoten
Cashewnoten zijn al jaren één van de meest populaire noten. De noot kan zowel rauw, gebrand of geroosterd gegeten worden. Daarnaast zijn ze ook ideaal om te verwerken in verschillende gerechten.









Cashewnoten gezond? Jazeker!
Cashewnoten zijn al jaren een van de meest populaire noten verkrijgbaar op de markt. Het grote voordeel van deze nootjes is de veelzijdigheid die ze met zich meebrengen. Zo kunt u ze met het grootste gemak verwerken in verschillende gerechten, maar zijn ook heerlijk voor bij de borrel of om gewoon zo te knabbelen. Cashewnoten bestellen kan heel makkelijk in onze webshop, met ruime keuze!
Daarnaast zitten deze noten boordevol goede voedingstoffen. Zo bevatten cashewnoten gemiddeld minder vet dan andere noot soorten. De vetten die deze noten wel bevatten zijn gezonde vetten. Gezonde vetten zijn onverzadigde vetten die goed kunnen zijn voor de bloeddruk.
Cashewnoten zijn daarnaast rijk aan antioxidanten en verschillende vitaminen en mineralen. Waaronder vitamine B, koper en ijzer. Een super noot dus!
Hoe kan ik cashewnoten eten?
Cashewnoten kunt u op allerlei verschillende manieren eten. Het is mogelijk om ze rauw uit het vuistje te eten. Daarnaast is het ook mogelijk om ze gebrand, geroosterd en gekruid te eten. Een heerlijke verassende combinatie zijn de geroosterde cashewnoten met knoflook en rozemarijn. Die moet u gewoon een keer geprobeerd hebben, maar let op: het schaaltje is binnen de kortste keren helemaal leeg. Gelukkig hebben wij ook een grootverpakking in het assortiment.
Minder bekend, maar wel erg lekker is cashewnotenmeel. Het kleine broertje van amandelmeel is hard aan de weg aan het timmeren om even populair te worden. Uitermate geschikt voor allerlei baksels en kan gebruikt worden als vervanger van tarwe- of speltmeel. Let wel goed op met de verhoudingen, 1 op 1 vervangen werkt meestal niet helemaal. Dit is omdat notenmeel wat dikker is dan ander meel. Voeg daarom het meel beetje voor beetje toe.
Cashewnoten kopen u bij De Notenshop
Binnen ons assortiment vindt u heerlijke verse cashewnoten. Dagelijks worden deze noten vers bij ons geleverd. Hier branden, roosteren en kruiden onze notenspecialisten met de grootste zorg en toewijding de cashewnoten.
Onze noten proberen wij tegen een zo scherp en goedkoop mogelijke prijs aan te bieden. Het leven is al duur genoeg tegenwoordig. Koop daarom uw noten online bij de notenspecialist.
Veel gestelde vragen over chasewnoten
Hoeveel cashewnoten per dag?
Een veelgebruikte richtlijn is een portie van ongeveer 30 gram per dag, wat neerkomt op zo’n 15 tot 20 cashewnoten. Deze hoeveelheid past doorgaans binnen een gevarieerd voedingspatroon. De ideale portiegrootte verschilt per persoon en hangt af van individuele energiebehoefte en leefstijl.
Hoeveel calorieën in cashewnoten?
Cashewnoten leveren gemiddeld 590 kilocalorieën per 100 gram. Een portie van 30 gram bevat dus ongeveer 177 kilocalorieën. Deze waarde kan iets variëren, afhankelijk van de bereidingswijze of herkomst.
Wat zit er in cashewnoten?
Cashewnoten bevatten van nature onverzadigde vetten, plantaardige eiwitten, vezels en verschillende micronutriënten, waaronder magnesium, ijzer en vitamine B1. De exacte samenstelling kan per herkomst of verwerking licht afwijken. De actuele voedingswaarde vind je altijd op het etiket van de verpakking.
Waar zijn cashewnoten goed voor?
Cashewnoten bevatten van nature voedingsstoffen zoals magnesium en ijzer. Ze zijn populair als tussendoortje of als ingrediënt in gerechten. Bij specifieke voedingsdoelen is persoonlijk advies raadzaam
Waarom zijn cashewnoten zo duur?
Cashewnoten zijn relatief kostbaar vanwege het arbeidsintensieve productieproces. Ze groeien onderaan de cashewappel, worden met de hand geoogst en ondergaan meerdere bewerkingen zoals drogen, stomen en pellen. Dit gebeurt vaak in tropische landen, wat leidt tot hogere kosten voor arbeid en logistiek.
Hoe lang blijven cashewnoten goed?
Cashewnoten zijn bij correcte opslag doorgaans 6 tot 12 maanden houdbaar. Bewaar ze luchtdicht, droog en koel. Na openen is het aan te raden om ze binnen enkele maanden te gebruiken. Koeling of invriezen helpt om de versheid en knapperigheid langer te behouden.