94% van 100
9.4 / 10
Toon alle reviews
Zoeken
Klantenservice
+31(0)85-7731163
Bakpoeder

Bakpoeder

Bakpoeder voeg je toe aan deeg en beslag om deze luchtiger te maken en te laten rijzen. Wanneer je heerlijke bakcreaties wil maken kun je niet zonder rijsmiddel. In ons assortiment vind je volledig biologische rijsmiddelen van hoge kwaliteit voor de scherpste prijzen.

per pagina
9 producten
Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
Bio
Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 8,50

Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
600 gram BV
Info
Op voorraad
8,50
 14,17/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
289,95
 11,60/kg
Baking soda (Bicarbonaat)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,50

Baking soda (Bicarbonaat)
Baking soda (Bicarbonaat)
1000 gram BV
Info
Op voorraad
2,50
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
39,95
 1,60/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
91% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
Op voorraad
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
Op voorraad
34,95
 3,50/kg
20000 gram baal
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
68,95
 3,45/kg
Zelfrijzend Bakmeel
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 1,50

Niet op voorraad
Zelfrijzend Bakmeel
Zelfrijzend Bakmeel
1000 gram BV
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
1,50
 1,50/kg
25000 gram baal
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
32,95
 1,32/kg
Wijnsteen Bakpoeder Bio (115 gr)
Bio
Wijnsteen Bakpoeder Bio (115 gr)
Tammi
Waardering:
91% of 100
2,39
Wijnsteen Bakpoeder Bio (180 gr)
Bio
Wijnsteen Bakpoeder Bio (180 gr)
Mattisson Healthstyle
Waardering:
89% of 100
3,95
Baking Soda (1000 gram)
Mattisson Healthstyle
Waardering:
97% of 100
5,95
Baksoda (200 gr)
Tammi
Waardering:
96% of 100
2,99
Baking Soda (300 gram)
Mattisson Healthstyle
Waardering:
90% of 100
2,95
per pagina
9 producten

Verschillen tussen bakpoeder en andere rijsmiddelen

Bakpoeders zijn in verschillende recepten onmisbaar. Ze zorgen ervoor dat het deeg of ingrediënten goed rijzen en vormen en heerlijk luchtig worden. Onder de bakpoeder bestaan er diverse varianten. Iedere variant heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Waarom zou je kiezen voor bakpoeder, baking soda of wijnsteenpoeder? Er zitten enkele belangrijke verschillen in de toepassing van deze rijsmiddelen. Je kunt dan ook niet zomaar de één vervangen voor de ander in je recept. 

Wat is bakpoeder?

Bakpoeder is een mengsel van natriumcarbonaat waar al zuren en zetmeel aan is toegevoegd als stabilisator om altijd een rijsende werking te hebben. Bakpoeder heeft een iets minder krachtige werking omdat het een mengsel is. Je hoeft echter dus geen zuurhoudende ingrediënten te gebruiken met bakpoeder. Wil je baking soda vervangen voor bakpoeder moet je ongeveer rekening houden met een ratio van 1 op 3. 1 theelepel bakpoeder staat gelijk aan 1/3 baking soda.

De kracht van Baking soda

Baking soda of natriumcarbonaat heeft de sterkste rijsende werking van de drie. Baking soda reageert op zuren. Zuurhoudende ingrediënten zoals citroen, karnemelk, yoghurt etc. zijn dus vereist om de rijsende werking te krijgen. Zonder loop je het risico dat het slecht rijst en heb je kans op een nasmaak. 

Biologische wijnsteekbakpoeder

Wijnsteenbakpoeder is vergelijkbaar met bakpoeder, maar bevat wijnsteen, een kaliumzout van wijnsteenzuur. Wijnsteenbakpoeder vereist ook geen zuurhoudende ingrediënten. Wijnsteen helpt bijvoorbeeld voorkomen dat suiker kristaliseert en het stabiliseren van eiwitten in meringue. Wijnsteenbakpoeder heeft veelal de voorkeur omdat het het meest natuurlijke rijsmiddel is en kan 1 op 1 vervangen worden met bakpoeder. De wijnsteenbakpoeders binnen ons assortiment zijn van biologische afkomst en vrij van extra toevoegingen. 

Bakpoeder kopen

De diversiteit onder de verschillende rijsmiddelen is groot. Iedere soort bakpoeder is voor diverse recepten en keukentechnieken te gebruiken. Bekijk ons assortiment en koop jouw favoriete bakpoeder voordelig en eenvoudig online bij De Notenshop. Voor 16.00 uur besteld, is overmorgen in huis!