
Broodmix lowcarb
Geniet van een brood dat net even anders is, maar elke hap laat smaken naar meer!
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een !
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Broodmix lowcarb
Dit brood brengt de vertrouwde geur en smaak van ambacht naar jouw tafel. Of je het nu belegt voor ontbijt, deelt bij het diner of gewoon zo van geniet. Een brood dat niet alleen lekker is, maar vooral verbindt: met sfeer, gezelligheid en smaak!
Waarom is dit brood lowcarb?
Gewoon volkorenbrood bevat rond 39 gram koolhydraten per 100 gram. Dit low carb brood zit op ongeveer 8,5 gram. Dat is ongeveer 80% minder koolhydraten. (Bron: NEVO voor volkorenbrood, gemiddelde van diverse low-carb broden van o.a. Atkins, Lidl, en AH.)
Benodigdheden
- 500 gram broodmix lowcarb
- 15 gram gist
- 7 gram zout
- 425 gram water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C. Wanneer je de bakplaat inschuift moet je de temperatuur terugzetten naar 180°C. Indien mogelijk een beetje stomen aan het begin van het bakken.
- Meng alle grondstoffen door elkaar en kneed dit tot een soepel en glad deeg. Ongeveer 5 minuten in de lage stand en 10/15 minuten in de kneedstand van de mixer. Het deeg moet loslaten van de kom. De gewenste deegtempratuur is 30 graden.
- Bol het deeg op en laat 5 minuten rijzen. Verdeel het deeg in stukjes van 60 gram en bol de deegstukjes op tot bolletjes. Leg de bolletjes op een bakplaat en laat deze circa 90 minuten narijzen op een warme plek.
- Bak het brood in ca. 20-25 minuten.
Voedingswaarden* per 100 gram gebakken brood
Energie: 1107 kJ / 265 kcal
Vetten: 12 g/100g
- waarvan verzadigd: 1,3 g/100g
Eiwitten: 25,8 g/100g
Voedingsvezels: 9,6 g/100g
Koolhydraten: 8,5 g/100g
- waarvan suiker: 1,4 g/100g
Zout: 1,02 g/100g
*Voedingswaarden zijn berekend op basis van de gebruikte grondstoffen in het recept. Aanpassingen in het recept hebben gevolgen voor de voedingswaarden.
eiwitmix (TARWE-, SOJA- en LUPINE eiwit), LUPINE, SOJA, SOJAgrutten, lijnzaad, TARWEzemelen, SOJAbloem, TARWEvolkorenmeel, zonnebloempitten, appelvezel, SESAMZAAD, GERSTemoutbloem, zuurteregelaar: E262(ii), emulgator: E322 (SOJA).









