Kasha (Biologische)
Kasha, oftewel geroosterde boekweit, van biologische teelt. Heerlijk door een salade, yoghurt of andere hartige gerechten.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.4 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Biologische kasha of geroosterde boekweit
Kasha is een graansoort welke veelal in centraal- en Oost-Europa wordt gegeten. Eigenlijk is Kasha niks anders dan in olie geroosterde boekweit. Onze kasha is afkomstig van biologische teelt en vrij van extra toevoegingen. Het heeft een heerlijk sterkte, nootachtige smaak die diverse gerechten helemaal tot zijn recht komt. Net als rauwe boekweit, zit kasha boordevol eiwitten, vezels, mineralen en vitamines.
Kasha verwerken
In Nederland is Kasha niet heel erg bekend, maar je kan er diverse lekkere dingen mee maken. Gebruik de biologische Kasha als alternatief voor rijst. Kasha kan gekookt worden of puur gegeten worden. Verwerk de geroosterde boekweit bijvoorbeeld 's ochtends met yoghurt of kwark. Heerlijk met wat vers fruit en een beetje agavesiroop.
Boekweit* (geroosterd) (*=van Biologische teelt).
- Goede kwaliteitGoede kwaliteit. Ik gebruik het al verschillende jaren. Ik doe het bij mijn havermoutpap.
- extra gezonde aanvullingkasha voeg ik toe aan de havermoutpap. Het geeft op die manier extra voedingsstoffen waarvan ik veronderstel dat ze gezond zijn. Kasha is vrij neutraal van smaak. Als ze meegekookt worden met de havermout proef je ze eigenlijk niet
- voor de gezondheidNiet speciaal zo lekker maar wel bekend omdat het goed is voor de cholesterol en knapperig.
- krachtige voedingtot nu toe gebruik ik het alleen bij havermout. Misschien moet ik het ook eens bij een vegetarische maaltijd doen als krokantje erbij...
- lekkere bite en gezondik doe kasha al altijd bij mijn havermout om extra voedingsstoffen toe te voegen. Als het geweekt is bij de havermout valt het uitéén en is het wat zanderig. Als het er vers bijgedaan wordt, is het nog hard. Vrij neutraal van smaak vind ik.